2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Seçmeli Ders Ön Kayıt Duyurusu

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında İlahiyat 3. ve 4. sınıfta okuyacak olan öğrencilerimizin Güz dönemine ait seçmeli ders ön kayıtları Fakültemiz sayfasındaki İlahiyat Öğrenci Girişi bağlantısından 21.08.2017 Pazartesi günü saat 16:00'da başlayacaktır.

Seçmeli ders ön kayıtları, Öğrenci Bilgi Sistemi (Proliz) ile karıştırılmamalıdır. Akademik takvimde belirtilen normal ders kayıtları Eylül ayında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimizin tamamı zorunlu olarak ders kayıtlarını belirtilen tarihler arasında yapacaklardır. Sadece seçmeli derslerin seçimlerinin daha rahat, kolay ve sorunsuz yapılabilmesi için seçmeli ders ön kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında İlahiyat 3. ve 4. sınıfta okuyacak olan öğrencilerimizin İlahiyat Öğrenci Girişi kullanıcı adları öğrenci numaraları ve şifreleri T.C. kimlik numaraları olarak belirlenmiştir. Seçmeli ders ön kayıtları başlamadan önce öğrencilerimizin sorunsuz bir şekilde sisteme giriş yapabildiklerini test etmeleri önerilmektedir.

Sisteme girişle ilgili sorun yaşayan öğrencilerimizin Öğrenci İşleri birimimizle irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Danışman onayları başladığında İlahiyat 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerin ön kayıtta seçmiş oldukları seçmeli dersler ile normal ders kayıt zamanında yapacakları zorunlu ders kayıtları birleştirilerek danışmanlar tarafından onaylanacaktır.

Seçmeli ders ön kayıt işlemleri 21.08.2017 saat 16:00'da başlayıp 27.08.2017 saat 23:59'da son bulacaktır. Açılan seçmeli dersler Fakülte web sitemizde ilan edilecektir. Açılmayan seçmeli dersleri seçen öğrencilerin seçmeli ders ön kayıtları ders kayıt tarihleri içerisinde Öğrenci İşleri birimimiz tarafından, öğrencinin tercihi doğrultusunda boş kontenjanı olan ve açılan seçmeli derslere kaydırılacaktır.

Alttan kalan seçmeli dersler için seçmeli ders ön kayıt işlemi yapılmayacaktır. İlgili dönemin açılan ve açılmayan dersleri belli olduktan sonra dersler danışmanlar tarafından seçilecektir.

Farabi ve özel öğrenci statüsünde olan öğrenciler seçmeli ders ön kaydı yapmayacaklardır. Bu öğrencilerin ders kayıtları Öğrenci İşleri birimimiz tarafından yapılacaktır.